5 سس مادر را بشناسید
همانطور که علاقه مندان به غذا به خوبی می دانند، اساساً 5 نوع سس وجود دارد و همه سس های باقی مانده از تنوع بخشیدن به این 5 سس اصلی تشکیل می شوند.
به همین دلیل قبل از تصمیم گیری در مورد سس هایی که در وعده های غذایی خود استفاده خواهید کرد، باید این 5 سس را به خوبی بشناسید.
این سس های اصلی از غذاهای فرانسوی جای خود را در فرهنگ غذایی کل جهان باز کرده اند.
Antonin Careme 4 سس از 5 سس را در قرن 18 اختراع کرد.
سس های تجویز شده توسط Careme. سس بشامل (سس بشامل)، سس سفید (سس ولوته)، سس قهوه ای (سس اسپانیول) و سس قرمز (سس گوجه فرنگی).
سس پنجم توسط آگوست اسکوفیه در قرن نوزدهم اختراع شد. سس اولاندز (سس هلندز) که به سس زرد نیز معروف است آخرین سسی است که این پنج نفر را کامل می کند.
سس هاینز باربیکیو از نوادگان این سس های اصلی هست.
حالا بیایید این سس های اصلی و سپس سایر سس های آشپزی جهان که از این سس ها الهام گرفته شده اند و جزئیات آنها را با هم بررسی کنیم!
سس بشامل سس لذیذی است که تقریباً با هر غذایی سازگار است و با بافت خامهای و لطافت ابریشمیاش اثری بر کام میگذارد.
اگرچه درست کردن آن بسیار آسان است، اما در کوچکترین اشتباه ممکن است بیش از حد غلیظ شود.
از سس بشامل می توانید در بسیاری از غذاها از ماکارونی گرفته تا سیب زمینی پخته، از پیتزا گرفته تا کلم بروکلی استفاده کنید.
سس سفید (سس ولوته)
سس سفید
این سس را می توان بهترین دوست و حتی برادر سس بشامل تعریف کرد.
بزرگترین تفاوتی که این زیبایی معروف به سس سفید را با سس بشامل متمایز می کند این است که به جای شیر از آب گوشت یا مرغ استفاده می شود.
اگر می خواهید سس غلیظ تری بگیرید، می توانید از خامه هم استفاده کنید. مانند سس بشامل، با غذاهای گوشتی و مخصوصاً مرغ هماهنگ می شود.
سس قهوه ای (سس اسپانیول)
سس قهوه ای
سس قهوه ای که بیشتر برای غذاهای گوشتی مناسب است، ممکن است به دلیل طعم های شدید موجود در آن، برای کام غیرعادی زیاد باشد. معروف به
“mirepoix” که اساس این سس را تشکیل می دهد.
طعمی که از مخلوط هویج، کرفس، پیاز، آبگوشت و گوشت با استخوان نشات میگیرد، خوشمزه است.
علاوه بر این طعم های شدید، سس گوجه فرنگی و ادویه ها نیز اضافه می شود.
اگر می خواهید سس دومیگلاس درست کنید، می توانید مقدار آب گوشت را در سس قهوه ای افزایش دهید.
فراموش نکنید که سس Dömiglas با گوشت های قرمز مانند استیک و کلامیدیا ترکیبی خوشمزه است.
سس قرمز (سس گوجه فرنگی)
سس قرمز
سس قرمز که یکی از سس های پر مصرف در غذاهای فرانسوی است، پس از آماده شدن در شیشه ها مانند رب گوجه فرنگی ما نگهداری می شود. سس
گوجهفرنگی با گیاهان و ادویههای تازه به اندازه کافی خوب است که حتی پیش پا افتادهترین وعده غذایی را هم شاد کند. سس گوجه فرنگی جای خود را به راحتی
پیدا می کند، از پیتزا گرفته تا پاستا و همچنین سبزیجات و غذاهای گوشتی. استفاده از آن به عنوان پایه مخصوصا در پیتزا بسیار رایج است.
سس زرد (سس هلندیز)
سس زرد
سس زرد، سس بسیار رایج در فرانسه و سراسر اروپا، به شما کمک می کند تا در غذاهای ماهی و سبزیجات معجزه کنید.
چیزهای کمی می توانند با آن مطابقت داشته باشند، به خصوص با مارچوبه بخارپز. تنها وجه تمایز سس هلندز که میتوانیم آن را نوعی سس مایونز بدانیم از سس
مایونز این است که در تهیه آن به جای روغن زیتون از کره معروف به روغن ساده که آب آن تبخیر شده است استفاده می شود. با کمی صبر و حوصله می توانید قوام کامل سس هلندیز را بدست آورید.