شکلات به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کند
دو عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی عبارتند از: فشار خون بالا و کلسترول بالا. بین ترکیبات موجود در شکلات تلخ و این دو عامل رابطه وجود دارد. فلاوانول های
موجود در شکلات تلخ تولید اکسید نیتریک را در بدن تحریک می کنند. اکسید نیتریک باعث گشاد شدن عروق خونی، تسریع جریان خون و کاهش فشار خون می شود.
شکلات شمشی پارمیدا تلخ همچنین می تواند کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد و در عین حال کلسترول بد (LDL) را به لطف پلی فنول ها و ترکیبات تئوبرومین
کاهش دهد.
اثر ضد التهابی
التهاب پاسخ ایمنی طبیعی بدن برای محافظت از خود در برابر بیماری و سایر مواد مضری است که در معرض آن قرار دارد. با این حال، التهاب مزمن به سلول ها و بافت
ها آسیب می رساند. می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی، آرتریت و برخی سرطان ها را افزایش دهد. مطالعات in vivo و in vitro نشان داده اند که کاکائو دارای
خواص تنظیمی بر روی سلول های ایمنی درگیر در ایمنی ذاتی و تطبیقی است. شکلات تلخ التهاب را کاهش نمی دهد.
حاوی ترکیباتی برای مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ با محتوای 70 درصد کاکائو اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی بدن دارد. در مطالعه دیگری نشان داده شد که
مصرف شکلات تلخ عملکرد عروقی را در مردان دارای اضافه وزن بهبود می بخشد. مجدداً، در یک مطالعه با بیماران دیابت نوع 2، میزان التهاب در افرادی که به مدت 8
هفته به طور منظم 30 گرم شکلات تلخ می خوردند، بهبود یافت. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. زیرا ممکن است مصرف مداوم شکلات حتی اگر تیره
باشد برای افراد دیابتی ناخوشایند باشد تا از فواید شکلات بهره مند شوند.
ممکن است انسولین را متعادل کند
مقاومت به انسولین زمانی رخ می دهد که سلول ها به هورمون انسولین پاسخ نمی دهند. مقاومت به انسولین به معنای افزایش شدید قند خون است که می تواند
منجر به پیش دیابت یا دیابت نوع 2 شود. کاکائو و فلاونول ها با کاهش هضم کربوهیدرات ها و جذب روده ای، هموستاز گلوکز را بهبود می بخشند. کاکائو و فلاونول
های آن با تنظیم انتقال گلوکز و پروتئین های سیگنال دهنده انسولین در بافت های حساس به انسولین (کبد، بافت چربی و ماهیچه های اسکلتی) مقاومت به
انسولین را کاهش می دهند و از آسیب اکسیداتیو و التهابی مرتبط با بیماری در این بافت ها جلوگیری می کنند. مصرف منظم یک تکه کوچک شکلات تلخ می تواند به
جلوگیری از مقاومت به انسولین و کاهش قند خون ناشتا کمک کند. اما مصرف روزانه مقادیر کمی از فلاونول های کاکائو یا شکلات می تواند یک رویکرد طبیعی و
اقتصادی برای پیشگیری یا کمک بالقوه به درمان دیابت نوع 2 با حداقل سمیت و عوارض جانبی باشد. با این حال، بیشتر محصولات یا شکلاتهای کاکائوی محلول
تجاری موجود، حاوی مقادیر کمی فلاونول هستند و قند و کالری بالایی دارند. بنابراین مصرف زیاد شکلات عواقب متناقضی از جمله افزایش وزن و اختلال در هموستاز
گلوکز به ویژه در بیماران دیابتی نوع 2 و افراد چاق به همراه خواهد داشت.