برای بسیاری از کودکانی که ناهار مدرسه می خورند، شیر و شکلات شونیز نادو یک انتخاب استاندارد است، از آنجایی که کودکان معمولاً غذاها را برای سلامتی انتخاب نمی کنند، بلکه بیشتر برای طعم و مزه، شیر شکلات ترجیح داده می شود.
اما اگر شیر و شکلات از سفره خانه های مدارس ممنوع شود چه اتفاقی می افتد؟ در مقاله اخیر منتشر شده در PLOS One، دکتر اندرو اس هنکس، دیوید آر جاست و برایان وانسینک، محققین مرکز کورنل برای اقتصاد رفتاری در برنامه های تغذیه کودکان، نتایج حاصل از داده های جمع آوری شده در 11 مدرسه ابتدایی را گزارش کردند که در آنها شیر و شکلات از کافه تریاها ممنوع شده بود.
با شیر بدون چربی جایگزین شود؛ اعضای PTA ناحیه مدرسه به شدت با ارائه شیر شکلات در کافه تریاها مخالف بودند و ادعا می کردند که به اندازه نوشابه مضر است.
در حالی که این سیاست قند اضافه شده در شیر شکلات را حذف می کند، مجموعه جدیدی از پیامدهای تغذیه ای و اقتصادی را نیز معرفی می کند.
دکتر هنکس و تیم تحقیقاتی خود در مقاله خود دریافتند که حذف شیر شکلات از مدارس ابتدایی فروش کل شیر را 9.9 درصد کاهش می دهد، به طوری که 30 دانش آموز کمتر شیر مصرف می کردند.
در حالی که این به این معنی است که 90.1 درصد از فروش قبلی شیر بازیابی شده است، زیرا کودکان یا 1 درصد سفید یا بدون چربی مصرف می کردند، 71.4 درصد دانش آموزان در مقایسه با 77.8 قبل از ممنوعیت شیر مصرف می کردند.
حتی اگر کل فروش شیر بیشتر بهبود یافت، دانشآموزانی که شیر مصرف میکردند 29.4% اضافی را هدر دادند، که هزینه شیر سفید اضافی مصرفی را 10% افزایش داد. از نظر تغذیه، پس از جایگزینی شیر، دانش آموزان به طور متوسط قند کمتر و کالری کمتری مصرف کردند، اما پروتئین و کلسیم کمتری نیز مصرف کردند.